၁။ ဆား = Salt
၂။ ငရုတ္သီးမွဳန္႔ = Chilli powder
၃။ ငရုတ္သီးစိမ္း = green Chilli
၄။ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ = pepper (Black/ White)
၅။ ဟင္းခတ္သစ္ရြက္ = Curry leaf ( ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ )
၆။ တရုတ္ၾကက္သြန္ျမိတ္ (ထန္းၾကက္သြန္ႀကီး) = Leek
၇။ ၾကက္သားမွုန္႔ = Chicken Powder
၈။ တရုတ္နံနံပင္ = Celery
၉။ နံနံပင္ = Coriander leaf (Cilantro)
၁၀။ နံနံေစ႔ = Coriander seed
၁၁။ မုန္႔ညွင္းေစ႔ = Mustard Seed
၁၂။ မုန္႔ညွင္းရြက္ = Mustard leaf
၁၃။ ပူဒီနာ = Mint
၁၄။ မန္က်ည္းသီး = Tamarind
၁၅။ နႏြင္းမွုန္႔ = Turmeric powder
၁၆။ ပင္စိမ္းရြက္ = Basil
၁၇။ ရွာလကာရည္ = Vinegar
၁၈။ ႏွမ္းဆီ = Sesame Oil
၁၉။ ဟင္းခ်က္ဆီ = Cooking Oil
၂၀။ ေျမပဲဆီ = Peanut Oil
၂၁။ ဟင္းရြက္ဆီ = Vegetable Oil
၂၂။ ၾကက္သြန္နီ = Onion
၂၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ = Garlic
၂၄။ ဂ်င္း = Ginger
၂၅။ ခရုဆီ = Oyster Sauce
၂၆။ ပတဲေကာ = Galangal
၂၇။ စပါးလင္ = Lemon grass
၂၈။ ဂ်ဴးဖူး = Chives
၂၉။ ဂ်ဳံမွုန္႔ = Flour
၃၁။ ေကာ္မွုန္႔ = Corn Flour/ Glue ( Potato Starch/ Corn Starch )
၃၂။ ယမ္းစိမ္း = Saltpetre
၃၃။ တရုတ္မဆလာ = Chinese Curry Powder
၃၄။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ = Spring Onion
၃၅။ ကုလားေအာ္သီး = Capsicum
၃၆။ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ = Cinnamon Bark
၃၇။ ဇီယာ = Cumin
၃၈။ ကလေ၀းရြက္ = Bay leaf
၃၉။ ေလးညွင္းပြင္႔ = Clove
၄၀။ ဇာဒီပၹိဳလ္သီး = Nutmeg
၄၁။ ဘိန္းေစ႔ = Poppy Seed
၄၂။ ဖာလာေစ႔ = Cardamon
၄၃။ နာနတ္ပြင္႔ = Star nut / Star of aniseed
၄၄။ စမုန္စပါးေစ့ = Fennel seed
၄၅။ မာဆလာ = Grand Masala ( Garam Masala )
၄၆။ ဟင္းခတ္၀ုိင္(အျဖဴ) = White Wine
၄၇။ ဟင္းခတ္၀ိုင္ (အနီ) = Red Wine
၄၈။ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ = Light Soy Sauce
၄၉။ ပဲငံျပာရည္ အေနွာက္ = Dark Soy Sauce
၅၀။ ငံျပာရည္ = Fish Sauce
၅၁။ ငါးပိ = Fish Paste (Stinky fish Paste)
၅၂။ ေဂြးသီး = June Plum Fruit
၅၃။ မိေက်ာင္းကြမ္းဖတ္ေစ့၊ ပိုက္ဆံပင္ေစ့ = Flax Seed
၅၄။ ကံုကမံ = Saffron
၅၅။ ပဲနံ႕သာ = Fenugreek Seed
၅၆။ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း = Curry Leaves
၅၇။ စမံုနက္ေစ့ = Nigella Seed
၅၈။ ႏွမ္းေစ့ = Sesame Seed
၅၉။ ႏွမ္းနက္ေစ့ = Black Sesame Seed
၆၀။ ရွိန္းခို = Asafetida (အိႏိၵယလူမ်ိဳးမ်ား ပဲဟင္းခ်က္ရာတြင္ သံုးၾကသည္)
၆၁။ ျငဳပ္ပြေျခာက္မႈန္႕ (မစပ္ပါ) = Paprika
၆၂။ ဇာဒီပၹိဳလ္ပြင့္၊ ဇာပြင့္= Mace